Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval recept

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés szűz
    • 40 dkg bébispenótlevél
    • 3 dkg vaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 50 dkg laskagomba
    • 2 db paprika
    • 2 db paradicsom
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 dl tejszín
    • 2 ek étolaj
    • ízlés szerint só és őrölt bors

    Elkészítése:

    A húst lehártyázzuk, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt borssal és visszatesszük a hűtőbe.

    Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 001

    A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk, a paradicsomot és a paprikát kockákra vágjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.

    2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Félre tesszük és melegen tartjuk.

    Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 006

    A visszamaradt forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét és beleöntjük a tejszínt.

    Végül beletesszük a paradicsomot és kevergetve besűrítjük (kb 2 perc)

    Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, majd beletesszük a maradék fokhagymát és a friss spenótot, majd 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.

    Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 008

    Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, majd mellé halmozzuk a ragut.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá