Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt borssal és visszatesszük a hűtőbe.
A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk, a paradicsomot és a paprikát kockákra vágjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.
2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Félre tesszük és melegen tartjuk.
A visszamaradt forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét és beleöntjük a tejszínt.
Végül beletesszük a paradicsomot és kevergetve besűrítjük (kb 2 perc)
Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, majd beletesszük a maradék fokhagymát és a friss spenótot, majd 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.
Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, majd mellé halmozzuk a ragut.