Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz
  • 40 dkg bébispenótlevél
  • 3 dkg vaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg laskagomba
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek étolaj
  • ízlés szerint só és őrölt bors

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, megsózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt borssal és visszatesszük a hűtőbe.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 001

A gombát megmossuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd vékonyra karikázzuk, a paradicsomot és a paprikát kockákra vágjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük.

2 ek olajat felforrósítunk egy serpenyőben, majd az ujjnyi vastagra szeletelt szűzérme mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Félre tesszük és melegen tartjuk.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 006

A visszamaradt forró olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát és a gombát, majd sózzuk és borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd a zsírjára sütjük. Hozzáadjuk az áttört fokhagyma felét és beleöntjük a tejszínt.

Végül beletesszük a paradicsomot és kevergetve besűrítjük (kb 2 perc)

Egy másik serpenyőben vajat olvasztunk, majd beletesszük a maradék fokhagymát és a friss spenótot, majd 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk.

Szűzérmék spenót ágyon lecsós gomba raguval 008

Tálaláskor a spenótra helyezünk 2-3 szelet húst, sózzuk, majd mellé halmozzuk a ragut.