Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Színes tarhonyás hús recept

Színes tarhonyás hús
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg karaj
    • 2 ek olaj
    • 1 púpos kk só
    • 1 nagy csipet bors

    Tarhonyához:

    • 3 ek olaj
    • 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g )
    • 1 leveskocka
    • 1 kk só
    • 1 késhegynyi bors
    • 4 csésze víz
    • 1 doboz kukorica fele (140g)
    • 1 kápia paprika fele
    • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

    Elkészítése:

    A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5*1,5 cm-es kockára vágjuk. (A gyerekek kedvéért ilyen picikre.) Kicsit hagyjuk lecsöpögni.

    Az olajat felforrósítjuk, majd a husit rádobjuk és fehéredésig pároljuk. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

    Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a 2 csésze tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.

    Rámérjük a 4 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.

    Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.

    Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk még puhulni.

    A konzerv kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A paprikát és a petrezselyem levelet megmossuk, előbbit apró kockára, utóbbit finomra vágjuk.

    A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a kukoricát, paprikát és a levelet is.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá