Színes tarhonyás hús

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Színes tarhonyás hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg karaj
  • 2 ek olaj
  • 1 púpos kk só
  • 1 nagy csipet bors

Tarhonyához:

  • 3 ek olaj
  • 2 csésze tarhonya (csésze=2,5 dl, ez 400g )
  • 1 leveskocka
  • 1 kk só
  • 1 késhegynyi bors
  • 4 csésze víz
  • 1 doboz kukorica fele (140g)
  • 1 kápia paprika fele
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél

Elkészítése:

A húst alaposan megtisztítjuk, majd kb. 1,5*1,5 cm-es kockára vágjuk. (A gyerekek kedvéért ilyen picikre.) Kicsit hagyjuk lecsöpögni.

Az olajat felforrósítjuk, majd a husit rádobjuk és fehéredésig pároljuk. Meghintjük sóval, borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük.

Közben egy másik tálban a tarhonyához az olajat felforrósítjuk, ráöntjük a 2 csésze tarhonyát és közepes lángon pár perc alatt, néha-néha megkavargatva szép világos barnára pirítjuk.

Rámérjük a 4 csésze vizet, óvatosan, mert a felcsapó gőz megégetheti a kezünket. Beledobjuk a leveskockát, sózzuk, borsozzuk.

Fedő alatt kis lángon addig főzzük, míg a tarhonya épp teljesen meg nem puhul és a víz már elfőtt róla. Közben párszor érdemes megkeverni.

Majd a lángot elzárva és a fedőt rajtahagyva kicsit hagyjuk még puhulni.

A konzerv kukoricát átmossuk és hagyjuk lecsöpögni. A paprikát és a petrezselyem levelet megmossuk, előbbit apró kockára, utóbbit finomra vágjuk.

A húst a tarhonyához keverjük és beleforgatjuk a kukoricát, paprikát és a levelet is.