Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilveszteri malacsült recept

Szilveszteri malacsült
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2,5 kg malachús (oldalas)
    • 1 ek őrölt köménymag
    • 1 ek kakukkfű
    • 1 ek rozmaring szárított, morzsolt
    • 1 kk frissen őrölt színes bors
    • só ízlés szerint
    • 1 ek zsír
    • 1 fej fokhagyma
    • 3 fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A húst előző nap tisztítsuk meg, és a bőrét ujjnyi szélességben, keresztben vagdossuk be úgy, hogy a bőr alatti zsír réteget ne vágjuk át.

    A só kivételével az összes fűszert keverjük össze, és a keverék felével jól dörzsöljük be a malac bőrös felét, ügyelve arra, hogy a vágásokba is jusson. A megmaradt fűszerkeverékbe keverjünk bele 1 ek sót, és a malac húsos oldalát pedig ezzel dörzsöljük be. Vigyázzunk, hogy a bőrös felére ne kerüljön só, mert akkor nem fog ropogósra sülni! Fóliával lefedve egy éjszakát pihentessük a hűtőben.

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy magas falú tepsit zsírozzunk ki, és tegyük bele a befűszerezett malacot. Tegyük köré a negyedekbe vágott vöröshagymát, és egy félbevágott fej fokhagymát. Öntsünk alá 2 dl vizet, és alufóliával lefedve 2 órán át sütjük. Ezután vegyük le róla a fóliát, és további kb. 50 percig pirítsuk úgy, hogy közben néha locsoljuk meg a bőrét a kisült zsírral.

    Tálalás előtt fél órát pihentessük a húst, majd szeleteljük fel.

    Tipp:

    Párolt káposztával és sült krumplival kiváló!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá