Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival recept
Hozzávalók:
A krumplihoz:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só
Az oldalashoz:
- 1,5 kg sertés oldalas
- Só, bors, fokhagyma, ételízesítő
- Olaj
Továbbá:
- 3-4 kovászos uborka
Elkészítése:
A hús elkészítése:
Az oldalast feldarabolom ha egyben van megmosom, majd olajat öntök a tepsi aljára és ráhelyezzem a húsokat. Sózom, borsozom, fokhagymát és ételízesítőt szórok rá.
A húsok közé egy kis vizet öntök és lefedem alufóliával a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 1-1,5 órát sütöm 180 fokon.
Az utolsó fél órára a fóliát leveszem, hogy piruljon a teteje.
A krumpli elkészítése:
A krumplikat meghámozom megmosom és felkockázom.
Lábosba teszem és annyi vizet öntök rá ami épp hogy ellepi. Sót és olajat is teszek bele, ha elfőtte a levét és megpuhult, a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet ráteszem és össze forgatom vele.
A kovászos Uborkákat négybe elvágom és ízlésesen tálalom vele! Jó Étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »


