Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival recept

Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A krumplihoz:

    • 1 kg burgonya
    • 1 csokor petrezselyem

    Az oldalashoz:

    • 1,5 kg sertés oldalas
    • Só, bors, fokhagyma, ételízesítő
    • Olaj

    Továbbá:

    • 3-4 kovászos uborka

    Elkészítése:

    A hús elkészítése:

    Az oldalast feldarabolom ha egyben van megmosom, majd olajat öntök a tepsi aljára és ráhelyezzem a húsokat.  Sózom, borsozom, fokhagymát és ételízesítőt szórok rá.

    A húsok közé egy kis vizet öntök és lefedem alufóliával a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 1-1,5 órát sütöm 180 fokon.

    Az utolsó fél órára a fóliát leveszem, hogy piruljon a teteje.

    A krumpli elkészítése:

    A krumplikat meghámozom megmosom és felkockázom.

    Lábosba teszem és annyi vizet öntök rá ami épp hogy ellepi. Sót és olajat is teszek bele, ha elfőtte a levét és megpuhult, a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet ráteszem és össze forgatom vele.

    A kovászos Uborkákat négybe elvágom és ízlésesen tálalom vele! Jó Étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá