Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A krumplihoz:
- 1 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- só
Az oldalashoz:
- 1,5 kg sertés oldalas
- Só, bors, fokhagyma, ételízesítő
- Olaj
Továbbá:
- 3-4 kovászos uborka
Elkészítése:
A hús elkészítése:
Az oldalast feldarabolom ha egyben van megmosom, majd olajat öntök a tepsi aljára és ráhelyezzem a húsokat. Sózom, borsozom, fokhagymát és ételízesítőt szórok rá.
A húsok közé egy kis vizet öntök és lefedem alufóliával a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 1-1,5 órát sütöm 180 fokon.
Az utolsó fél órára a fóliát leveszem, hogy piruljon a teteje.
A krumpli elkészítése:
A krumplikat meghámozom megmosom és felkockázom.
Lábosba teszem és annyi vizet öntök rá ami épp hogy ellepi. Sót és olajat is teszek bele, ha elfőtte a levét és megpuhult, a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet ráteszem és össze forgatom vele.
A kovászos Uborkákat négybe elvágom és ízlésesen tálalom vele! Jó Étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.