Sült oldalas petrezselymes krumplival és kovászos ubival

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A krumplihoz:

  • 1 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem

Az oldalashoz:

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • Só, bors, fokhagyma, ételízesítő
  • Olaj

Továbbá:

  • 3-4 kovászos uborka

Elkészítése:

A hús elkészítése:

Az oldalast feldarabolom ha egyben van megmosom, majd olajat öntök a tepsi aljára és ráhelyezzem a húsokat.  Sózom, borsozom, fokhagymát és ételízesítőt szórok rá.

A húsok közé egy kis vizet öntök és lefedem alufóliával a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 1-1,5 órát sütöm 180 fokon.

Az utolsó fél órára a fóliát leveszem, hogy piruljon a teteje.

A krumpli elkészítése:

A krumplikat meghámozom megmosom és felkockázom.

Lábosba teszem és annyi vizet öntök rá ami épp hogy ellepi. Sót és olajat is teszek bele, ha elfőtte a levét és megpuhult, a megmosott és apróra vágott petrezselyem zöldet ráteszem és össze forgatom vele.

A kovászos Uborkákat négybe elvágom és ízlésesen tálalom vele! Jó Étvágyat hozzá!