Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült oldalas krumpli rétessel recept

Sült oldalas krumpli rétessel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • oldalas
    • zsír
    • víz

    Rétes:

    • 1,5 kg krumpli
    • 2 kk só
    • kb 35 dkg liszt
    • 1,5 dl tej

    Kenéséhez:

    • olaj
    • zsemlemorzsa
    • esetleg lilahagyma

    Elkészítése:

    Az oldalast jó alaposan besózzuk. Egy nagy lábasba rakosgatjuk, kevés vízzel felöntjük, zsírt teszünk mellé. Kb 2 órát főzzük. Ha megpuhult, egy jénaiba átrakjuk és a sütőben pár perc alatt pirosra sütjük.

    A réteshez a krumplit megfőzzük sós vízben, majd krumplinyomón átnyomjuk. Kihűtjük, majd beleteszünk 2 kk sót, 35 dkg lisztet, 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk. 4 felé osztjuk.
    Minden darabot külön kinyújtunk, lekenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (esetleg rakhatunk bele lilahagymát, amit most én kihagytam), majd összehajtogatjuk mint a rétest.

    Tepsibe tesszük, bevagdossuk a tetejüket, megkenjük olajjal és sütőben 200 fokon, 30-35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá