Hozzávalók:
Rétes:
Kenéséhez:
Elkészítése:
Az oldalast jó alaposan besózzuk. Egy nagy lábasba rakosgatjuk, kevés vízzel felöntjük, zsírt teszünk mellé. Kb 2 órát főzzük. Ha megpuhult, egy jénaiba átrakjuk és a sütőben pár perc alatt pirosra sütjük.
A réteshez a krumplit megfőzzük sós vízben, majd krumplinyomón átnyomjuk. Kihűtjük, majd beleteszünk 2 kk sót, 35 dkg lisztet, 1,5 dl tejet. Összegyúrjuk. 4 felé osztjuk.
Minden darabot külön kinyújtunk, lekenjük olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával (esetleg rakhatunk bele lilahagymát, amit most én kihagytam), majd összehajtogatjuk mint a rétest.
Tepsibe tesszük, bevagdossuk a tetejüket, megkenjük olajjal és sütőben 200 fokon, 30-35 percig sütjük.