Sült császárhús recept
Hozzávalók:
- 2 kg bőrös császárhús
- 5 ek sertészsír
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítése:
A sütés előtti nap beírdaljuk a császáhús bőrös oldalát.
3 ek zsírt összekeverünk a zúzott fokhagymával, 2 tk sóval, 2 tk borssal. Ezzel a masszával bekenjük a hús mindkét oldalát, majd hűtőben hagyjuk állni egy napot.
Egy tepsibe tesszük a húst, mellé 2 ek zsírt és egy dl vizet öntünk. Letakarjuk alufóliával és 180 fokos sütőben sütjük 2 órát.
2 óra elteltével levesszük az alufóliát, időnként meglocsolgatjuk a zsírjával és addig sütjük, amíg szép piros nem lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »









