Stefánia vagdalt gazdagon recept

Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.
Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét. A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat. Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával. A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.
Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és aranybarnára pirítjuk.
Tipp:
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »