Stefánia vagdalt gazdagon recept

Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.
Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét. A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat. Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával. A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.
Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és aranybarnára pirítjuk.
Tipp:
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »