Stefánia vagdalt gazdagon recept

Elkészítése:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott zsömlét, a darált húst, a tojásokat, és az apróra vágott pritamin paprikát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk őrölt köménnyel.
Egy tepsibe alufóliát fektetünk, ráteszünk egy sütőpapírt, majd kicsit megkenjük olíva olajjal.
Rásimítjuk a fasírt massza kicsit kevesebb mint a felét. A masszára helyezzük a sonkaszeleteket, majd belecsomagoljuk a sajtdarabokat. Ezekre tesszük a főtt tojásokat, majd az egészet befedjük a maradék masszával. A fasírt tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd meglocsoljuk egy kevés olíva olajjal.
Befedjük olajjal bekent sütőpapírral és alufóliával, majd kb 1 órára 200 fokos sütőbe toljuk. Ezután levesszük a fóliát és a sütőpapírt a tetejéről és aranybarnára pirítjuk.
Tipp:
Kínálhatunk hozzá burgonya pürét, párolt rizst, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Hidegen vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »