Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spenóttal töltött oldalas recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertésoldalas
    • 50 dkg friss vagy 1 csomag mélyhűtött spenót
    • diónyi vaj
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis fej reszelt vöröshagyma
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • őrölt bors
    • reszelt szerecsendió

    Elkészítés:
    A spenótot megfőzzük, levét kinyomkodjuk, a spenótot áttörjük. Ha mélyhűtöttből készítjük, felolvadni hagyjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A vajban a hagymát megpirítjuk, a liszttel meghintjük, a tejjel felengedjük, sűrűre forraljuk, és a fűszerekkel ízesítjük, végül a spenótot meg a tojást belekeverjük. Az oldalast a hentessel felnyittatjuk, a spenótos tölteléket az üregbe tömjük, a végét összetűzzük, és forró olajjal leöntve, kívülről is besózva, kevés vízzel puhára pároljuk. Végezetül a sütőben nagy lángon pirosra sütjük. A csontot óvatosan kihúzzuk az oldalasból, és a pecsenyét kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Dagadóból is készíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá