Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sörben pácolt, mustáros rántott szelet recept

Sörben pácolt, mustáros rántott szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg sertéscomb
    • 2-3 dl natúr sör
    • 1 dl mustár
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt
    • zsemlemorzsa
    • 1-2 ek szezámmag
    • 2-3 ek olaj, a panírozáshoz
    • ízlés szerinti mennyiségű kápia paprika vagy kaliforniai illetve egyéb édes fajta

    Elkészítése:

    A húst előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd éjszakára a sörben hagyjuk állni. Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük.
    Megsózzuk a húsok mindkét oldalát és jól átkenjük mustárral.

    A húst a szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a tojásba olaj a prézlibe kevés szezámmag is került.

    Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. Locsolunk rá némi olajat, egyenletesen eloszlatva, majd a húsokat ráfektetjük. Előmelegített sütőben 175 C°-on elkezdjük sütni. Mikor kezd sülni, az enyhén sózott paprikát is tegyük mellé. Ha a panír stabil, már kezd átsülni óvatosan átforgathatjuk őket.

    1-1,5 óra alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk. Köret lehet burgonya, rizs, vagy különböző saláták.

    Tipp:


    A sütőben ugyanannyi idő alatt készül el, mint egy-egy adott fajtájú hús, mint amikor natúr sütjük őket.
    Tehát a csirke, pulyka hamarabb, a sertés kicsit tovább sül.
    A panír az elején képlékenyebb, így ne igen bántsuk, míg nem kezd sülni.
    Amikor a panír szép aranyszínű a hús is elkészült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá