Sörben pácolt, mustáros rántott szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg sertéscomb
- 2-3 dl natúr sör
- 1 dl mustár
- só
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- 1-2 ek szezámmag
- 2-3 ek olaj, a panírozáshoz
- ízlés szerinti mennyiségű kápia paprika vagy kaliforniai illetve egyéb édes fajta
Elkészítése:
A húst előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd éjszakára a sörben hagyjuk állni. Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megsózzuk a húsok mindkét oldalát és jól átkenjük mustárral.
A húst a szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a tojásba olaj a prézlibe kevés szezámmag is került.
Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. Locsolunk rá némi olajat, egyenletesen eloszlatva, majd a húsokat ráfektetjük. Előmelegített sütőben 175 C°-on elkezdjük sütni. Mikor kezd sülni, az enyhén sózott paprikát is tegyük mellé. Ha a panír stabil, már kezd átsülni óvatosan átforgathatjuk őket.
1-1,5 óra alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk. Köret lehet burgonya, rizs, vagy különböző saláták.
Tipp:
A sütőben ugyanannyi idő alatt készül el, mint egy-egy adott fajtájú hús, mint amikor natúr sütjük őket.
Tehát a csirke, pulyka hamarabb, a sertés kicsit tovább sül.
A panír az elején képlékenyebb, így ne igen bántsuk, míg nem kezd sülni.
Amikor a panír szép aranyszínű a hús is elkészült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »