Sörben pácolt, mustáros rántott szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg sertéscomb
- 2-3 dl natúr sör
- 1 dl mustár
- só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
- zsemlemorzsa
- 1-2 ek szezámmag
- 2-3 ek olaj, a panírozáshoz
- ízlés szerinti mennyiségű kápia paprika vagy kaliforniai illetve egyéb édes fajta
Elkészítése:
A húst előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd éjszakára a sörben hagyjuk állni. Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megsózzuk a húsok mindkét oldalát és jól átkenjük mustárral.
A húst a szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a tojásba olaj a prézlibe kevés szezámmag is került.
Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. Locsolunk rá némi olajat, egyenletesen eloszlatva, majd a húsokat ráfektetjük. Előmelegített sütőben 175 C°-on elkezdjük sütni. Mikor kezd sülni, az enyhén sózott paprikát is tegyük mellé. Ha a panír stabil, már kezd átsülni óvatosan átforgathatjuk őket.
1-1,5 óra alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk. Köret lehet burgonya, rizs, vagy különböző saláták.
Tipp:
A sütőben ugyanannyi idő alatt készül el, mint egy-egy adott fajtájú hús, mint amikor natúr sütjük őket.
Tehát a csirke, pulyka hamarabb, a sertés kicsit tovább sül.
A panír az elején képlékenyebb, így ne igen bántsuk, míg nem kezd sülni.
Amikor a panír szép aranyszínű a hús is elkészült.