Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst előző nap megtisztítjuk, felszeleteljük, majd éjszakára a sörben hagyjuk állni. Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük.
Megsózzuk a húsok mindkét oldalát és jól átkenjük mustárral.
A húst a szokásos módon panírozzuk, annyi különbséggel, hogy a tojásba olaj a prézlibe kevés szezámmag is került.
Egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. Locsolunk rá némi olajat, egyenletesen eloszlatva, majd a húsokat ráfektetjük. Előmelegített sütőben 175 C°-on elkezdjük sütni. Mikor kezd sülni, az enyhén sózott paprikát is tegyük mellé. Ha a panír stabil, már kezd átsülni óvatosan átforgathatjuk őket.
1-1,5 óra alatt készre sütjük. Frissen tálaljuk. Köret lehet burgonya, rizs, vagy különböző saláták.
A sütőben ugyanannyi idő alatt készül el, mint egy-egy adott fajtájú hús, mint amikor natúr sütjük őket.
Tehát a csirke, pulyka hamarabb, a sertés kicsit tovább sül.
A panír az elején képlékenyebb, így ne igen bántsuk, míg nem kezd sülni.
Amikor a panír szép aranyszínű a hús is elkészült.