Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkás húspástétom recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sertéshús
    • 25 dkg főtt,füstölt hús
    • 2 nyers  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 zsemle
    • tej
    • 2 ecetes uborka
    • 3 kemény  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál olaj
    • őrölt bors
    • 1 evőkanál ecet

    Elkészítés:
    A sertéshúst a füstölt hússal együtt megdaráljuk, összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlével, az apróra vágott uborkával, sóval meg borssal. Egy tiszta konyharuhát kizsírozunk, téglalap formában ráterítjük a húsvagdalék felét, a karikákra vágott kemény tojásokkal szépen kirakjuk, a húsvagdalék másik felével beborítjuk, és a kendőbe kötjük. Vizet forralunk, sóval meg ecettel ízesítjük, és a hústekercset a vastagságtól függően 30-40 percig főzzük. Ezután a kibontott hústekercset egy éjszakán át két deszka között nyomtatjuk, és szeletelés előtt jól lehűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá