Sonkás húspástétom

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús
  • 25 dkg főtt,füstölt hús
  • 2 nyers tojás
  • 1 zsemle
  • tej
  • 2 ecetes uborka
  • 3 kemény tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ecet

Elkészítés:
A sertéshúst a füstölt hússal együtt megdaráljuk, összegyúrjuk a tojásokkal, a tejben megáztatott, kinyomkodott és szintén megdarált zsemlével, az apróra vágott uborkával, sóval meg borssal. Egy tiszta konyharuhát kizsírozunk, téglalap formában ráterítjük a húsvagdalék felét, a karikákra vágott kemény tojásokkal szépen kirakjuk, a húsvagdalék másik felével beborítjuk, és a kendőbe kötjük. Vizet forralunk, sóval meg ecettel ízesítjük, és a hústekercset a vastagságtól függően 30-40 percig főzzük. Ezután a kibontott hústekercset egy éjszakán át két deszka között nyomtatjuk, és szeletelés előtt jól lehűtjük.