Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sonkába burkolt kolbászkák recept

Sonkába burkolt kolbászkák
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 db koktélkolbász
    • 12 db nagyon vékonyra szelt pancetta (vagy 25 vékony szelet bacon)
    • 3 evőkanál étolaj

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

    A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába.

    Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a sonka pedig szépen megpiruljon. Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk magunkat, és megkóstolunk egyet.

    Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.

    Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük 10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá