Sonkába burkolt kolbászkák

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 12 db koktélkolbász
  • 12 db nagyon vékonyra szelt pancetta (vagy 25 vékony szelet bacon)
  • 3 evőkanál étolaj

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra (gázsütőnél 4-es fokozat).

A kolbászkákat egyesével tekerjük be egy-egy vékony szelet pancettába.

Kanalazzuk az olajat a sütőtepsibe, és rendezzük el benne a kolbászkákat. Tegyük a sütőbe 35-40 percre, hogy a kolbász jól átsüljön, a sonka pedig szépen megpiruljon. Csak úgy győződhetünk meg arról, hogy a kolbászkák valóban elkészültek, ha feláldozzuk magunkat, és megkóstolunk egyet.

Ha kész, vegyük ki a sütőből, és takarjuk le alufóliával. Ha azonban a kolbászok kicsit túlsültek, szedjük inkább ki a tepsiből az alufóliára, és úgy csomagoljuk be, különben a kolbászkák még tovább sülnek a forró olajban.

Tálalás előtt melegítsük újra: a fóliával lefedett tepsit (vagy a fóliacsomagot) tegyük 10 percre a forró sütőbe. 8–10 adag lesz belőle.