Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Skót tojás kicsit másképp recept

Skót tojás kicsit másképp
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sertéshús (tarja, dagadó, lapocka)
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk őrölt babér
    • 1 mk fehér bors
    • 1 mk cayenne bors
    • 2 kk majoránna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 bögre zabpehely
    • 4 kisebb főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat megfőzzük. (Forrástól számított 4-10 percet, attól függően, hogy lágy, vagy kemény tojást szeretnénk.) Hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.

    A húst a hagymákkal ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a nyers tojást és a zabpelyhet. Sózzuk, jól összegyúrjuk. A főtt tojásokat beburkoljuk a húsmasszával.

    Zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.

    Salátával, sült krumplival, vagy akár önállóan is fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá