Skót tojás kicsit másképp

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg sertéshús (tarja, dagadó, lapocka)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk őrölt babér
  • 1 mk fehér bors
  • 1 mk cayenne bors
  • 2 kk majoránna
  • 1 tojás
  • 0,5 bögre zabpehely
  • 4 kisebb főtt tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A tojásokat megfőzzük. (Forrástól számított 4-10 percet, attól függően, hogy lágy, vagy kemény tojást szeretnénk.) Hideg vízben lehűtjük, majd megpucoljuk.

A húst a hagymákkal ledaráljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a nyers tojást és a zabpelyhet. Sózzuk, jól összegyúrjuk. A főtt tojásokat beburkoljuk a húsmasszával.

Zsemlemorzsába forgatjuk, és nem túl forró olajban szép pirosra sütjük.

Salátával, sült krumplival, vagy akár önállóan is fogyasztható.