Sertésszelet bugaci betyárraguval recept
Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek mustár
- kevés őrölt és csípős paprika
- só
- őrölt bors
- kevés zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, grillen vagy serpenyőben kevés zsiradékon kisütjük.
A kockára vágott szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítjuk.
Rövid idő után mehet hozzá a kolbász is. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, valamint őrölt pirospaprikával. Ízlés szerint csípőset is adunk hozzá.
A ragut tejföllel, mustárral, kevés liszttel sűrítjük, amit előtte csomómentesre kevertünk.
Krumplipürével, rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »


