Sertésszelet bugaci betyárraguval recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg császárszalonna
- 50 dkg sertéskaraj
- 1 szál kolbász
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 1 csapott ek liszt
- 1 ek mustár
- kevés őrölt és csípős paprika
- só
- őrölt bors
- kevés zsiradék a sütéshez
Elkészítése:
A karajt felszeleteljük, grillen vagy serpenyőben kevés zsiradékon kisütjük.
A kockára vágott szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítjuk.
Rövid idő után mehet hozzá a kolbász is. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, valamint őrölt pirospaprikával. Ízlés szerint csípőset is adunk hozzá.
A ragut tejföllel, mustárral, kevés liszttel sűrítjük, amit előtte csomómentesre kevertünk.
Krumplipürével, rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.