Sertésszelet bugaci betyárraguval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sertésszelet bugaci betyárraguval

Hozzávalók:

  • 20 dkg császárszalonna
  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 szál kolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 ek mustár
  • kevés őrölt és csípős paprika
  • őrölt bors
  • kevés zsiradék a sütéshez

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, grillen vagy serpenyőben kevés zsiradékon kisütjük.

A kockára vágott szalonnát kevés olajon megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a szétnyomott fokhagymát, és 3-4 percig együtt pirítjuk.

Rövid idő után mehet hozzá a kolbász is. Megszórjuk sóval, őrölt borssal, valamint őrölt pirospaprikával. Ízlés szerint csípőset is adunk hozzá.

A ragut tejföllel, mustárral, kevés liszttel sűrítjük, amit előtte csomómentesre kevertünk.

Krumplipürével, rizzsel vagy tarhonyával tálaljuk.