Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéssült medvehagyma mártással recept

Sertéssült medvehagyma mártással
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertéscomb
    • 2 fej fokhagyma
    • 1 kanál só
    • 1 kávéskanál őrölt bors
    • 1 mokkáskanál köménymag
    • 10 dkg sertés zsír

    A mártáshoz:

    • 5 dkg vaj
    • 0,5 csomag újhagyma
    • 0,5 csokor medvehagyma
    • őrölt fehér bors
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 chili paprika

    Elkészítése:

    A fokhagymát megtisztítjuk. A húst befűszerezzük.

    A sertéscombot egy lábasba tesszük a fokhagymával, zsírral és a köménymaggal. Annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje és fedő alatt el kezdjük főzni. Ha a vizet kezdi elfőni, azt folyamatosan pótoljuk, amíg a hús puhulni kezd. Amint a víz teljesen elpárolog róla, szép pirosra sütjük.

    Az újhagymát, medvehagymát és a chilit apróra vágjuk. A vajon megdinszteljük az újhagymát, rászórjuk az apróra vágott medvehagymát és a chilit, sózzuk, borsozzuk, néhány perc alatt puhára pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és összeforraljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá