Sertéskaraj Mornay mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szép szelet karaj
- 30 dkg brokkoli vagy karfiol rózsa(most felesen készítettem)
- 2-3 ek. olaj
- só
- őrölt bors
A Mornay mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 2-3 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 4 dkg liszt
- 0,5 liter tej
- só
- bors
Elkészítése:
A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon, fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra.
A hús szeleteket kivesszük,egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajon) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet, úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.
A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A karaj szeleteket megpakoljuk a karfiollal, brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórtam reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöttem,míg szép piros nem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »