Sertéskaraj Mornay mártással recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6 szép szelet karaj
- 30 dkg brokkoli vagy karfiol rózsa(most felesen készítettem)
- 2-3 ek. olaj
- só
- őrölt bors
A Mornay mártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 2-3 dkg reszelt sajt
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál tejföl
- 4 dkg liszt
- 0,5 liter tej
- só
- bors
Elkészítése:
A karaj szeleteket kissé kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 ek. olajon, fedő alatt egy serpenyőben majdnem készre sütjük, mindkét oldalát szép pirosra.
A hús szeleteket kivesszük,egy kivajazott hőálló tálba sorakoztatjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz (vagy 5 dkg vajon) hozzáadjuk a lisztet, halványra pirítjuk. Cseppenként hozzáadjuk a tejet, úgy, hogy nem forrhat fel, végül beleadjuk a tojások sárgáit, beleszórjuk a sajtot. Le-levéve a tűzhelyről a tejfölt is hozzákeverve krémmé alakítjuk.
A brokkoli és a karfiol rózsákat sós vízben fél puhára főzzük. A karaj szeleteket megpakoljuk a karfiollal, brokkolival, a mártással befedjük, erre még szórtam reszelt sajtot és 200 fokon addig sütöttem,míg szép piros nem lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »