Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertéskaraj borskéregben recept

Sertéskaraj borskéregben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csont nélküli karaj
    • 1-2 ek durvára őrölt bors
    • 1-2 ek durva szemű só
    • olaj

    A körethez:

    • sárgarépa
    • petrezselyem gyökér
    • krumpli
    • bors
    • fokhagyma
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A fűszereket összekevertem, majd vágódeszkára szórtam. Egyenletesen elterítettem, majd kevés olajjal megkentem a húst, és belehentergettem a fűszerekbe úgy, hogy minden oldalán bőven legyen rajta.

    Fedeles sütőtálban (kevés olajjal az alján) 1 óráig sült a hús, majd 10 percig fedő nélkül.

    A hússal egy időben nagyobb tepsiben a megtisztított, hasábra vágott, sóval, borssal, fokhagymával megszórt zöldségeket is a sütőbe tettem, kevés olajjal meglocsoltam. A zöldségek hamarabb fognak elkészülni, mint a hús.

    A tálalásnál a hús sütéséből maradt szafttal is megöntözhetjük a zöldségeket, de fűszeres joghurtot is tálalhatunk mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá