Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Milánói sertésborda recept

Milánói sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj),
    • a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 40 dkg tészta
    • 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
    • 3-4 tisztított és szeletelt gomba
    • 1 kis fej vöröshagyma,
    • 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
    • egy-egy csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom és kakukkfű (vagy helyettük olasz fűszerkeverék),
    • étolaj
    • bors

    A tálaláshoz:

    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. (Tényleg csak egészen enyhén. Tilos papírvékonyra verni!) A szeleteket megsózzuk, kissé megborsozzuk.

    A tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, majd a morzsába.

    Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .

    Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.

    A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.

    Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá