Milánói sertésborda recept
Hozzávalók:
- 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj),
- a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg tészta
- 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
- 3-4 tisztított és szeletelt gomba
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
- egy-egy csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom és kakukkfű (vagy helyettük olasz fűszerkeverék),
- étolaj
- só
- bors
A tálaláshoz:
- reszelt sajt
Elkészítése:
A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. (Tényleg csak egészen enyhén. Tilos papírvékonyra verni!) A szeleteket megsózzuk, kissé megborsozzuk.
A tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, majd a morzsába.
Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .
Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.
A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.
Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.
Jó étvágyat!