Milánói sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 nagyobb vagy 8 kisebb szelet sertésborda (karaj),
  • a panírozáshoz liszt, zsemlemorzsa és tojás
  • 40 dkg tészta
  • 30 dkg apróra vágott vagy darált sonka
  • 3-4 tisztított és szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • 2 dl sűrű paradicsomszósz vagy hámozott paradicsom
  • egy-egy csapott mokkáskanál aprított oregano, bazsalikom és kakukkfű (vagy helyettük olasz fűszerkeverék),
  • étolaj
  • bors

A tálaláshoz:

  • reszelt sajt

Elkészítése:

A hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk. (Tényleg csak egészen enyhén. Tilos papírvékonyra verni!) A szeleteket megsózzuk, kissé megborsozzuk.

A tojásokat ízesítjük fél mokkáskanál sóval és villával enyhén fölverjük. A hússzeleteket megforgatjuk lisztben, belemártjuk a fölvert tojásba, majd a morzsába.

Olajon átfuttatjuk az aprított hagymát, rátesszük a darabolt gombát és a sonkát, sózzuk, borsozzuk, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Beleöntjük a paradicsomot, hozzáadjuk a fűszereket, ha kell, egy picit megcukrozzuk (a paradicsom savanyúságától függően), és fedő alatt még 10 percig főzzük .

Közben bő sós vízben kifőzzük a tésztát. A megfőtt tésztát a forró paradicsomos szószba forgatjuk.

A bepanírozott hússzeletek mindkét oldalát olajban megsütjük.

Minden tányérra szedünk a tésztából, megszórjuk reszelt sajttal és rátesszük a hússzeleteket.

Jó étvágyat!