Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krumpliágyon sült sertésszelet recept

Krumpliágyon sült sertésszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1-1,5 kg sertéskaraj
    • 2 kg krumpli
    • 2 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 csomag bacon
    • 10 dkg vaj
    • 1 csomag bacon
    • só, bors

    A páchoz:

    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mk oregánó
    • 1 mk majoranna
    • 1/4 mk őrölt kömény
    • 1/4 mk rozmaring
    • 1 mk kakukkfű
    • só, bors
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 0,5 dl olívaolaj

    Elkészítése:

    Pácolás:

    A pác hozzávalóit előző nap összekeverjük, alaposan bekenjük vele az előzőleg kiklopfolt hússzeleteket, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Sütés:

    A hagymákat és a krumplit meghámozzuk, majd karikákra szeleteljük. Veszünk egy közepes tepsit, majd elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először a hagymakarikákat, majd a krumplit, a fokhagymát és a pácból kiszedett hússzeleteket. Minden réteget sózunk és borsozunk.

    A hússzeletek tetejére tesszük a vajat, majd fóliával lefedve 170 fokon 1,5 óráig sütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát, majd bacon szeleteket teszünk a tetejére. 10-20 perc alatt, 200 fokon megpirítjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá