Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás savanyú káposztában párolt karaj knédlivel recept

Almás savanyú káposztában párolt karaj knédlivel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók 4 személyre:

    • fél kg savanyú káposzta
    • 4 nagy szelet karaj csontjával együtt
    • fél kg liszt
    • fél cs instant élesztő
    • 1 db alma
    • bors
    • babérlevél
    • őrölt kömény
    • 1 közepes fej vöröshagyma

    Elkészítés:

    A húst kiklopfolom, sózom, borsozom és mindkét oldalát hirtelen átsütöm és félre teszem.
    A visszamaradt zsiradékon, a vastag csíkokra vágott hagymát arany barnára sütöm, erre jön a megmosott, kiáztatott, átvágott káposzta. Fűszerezem sóval, borssal, őrölt köménnyel és 2-3 babérlevéllel.

    Az elősütött húst a káposzta tetejére teszem és felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi. Fél órát fedő alatt főzöm, ekkor hozzáadom a vékony csíkokra vágott almát és még fél órát párolom.

    Közben elkészítem a knédlit. A liszthez adom az élesztőt, sózom és annyi langyos vizet adok hozzá, hogy ragacsos állagú tésztát kapjak. Ezt addig dagasztom, amíg elválik az edény falától. Félre teszem, duplájára kelesztem.

    Az egész főzési folyamatot úgy rendezem, hogy a hús saját gőze felett tudjam a knédlit gőzölni, ami még 20-25 percet vesz igénybe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá