Sertés pecsenye rántva recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 12 szelet pecsenye hús
- 4 szelet sajt
- 4 szelet füstölt, főtt tarja
- aszalt szilva
- só
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- pici mustár
- olaj
Amerikai saláta:
- 0,5 kg fejes káposzta
- 25 dkg sárgarépa
- 1 pici fej vöröshagyma
- 25 dkg majonéz
- 0,25 dl olívaolaj
- 0,15 dl tárkonyecet
- 0,05 dl folyékony édesítő
Kukorica saláta:
- 1 doboz kukorica
- majonéz ízlés szerint
- tejföl ízlés szerint
- mustár ízlés szerint
- só
- citromlé (ízlés szerint)
- fél kávéskanál méz
- 1 kis fej lilahagyma apróra vágva
Elkészítése:
A húst vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk és egy kicsit hagyjuk.
A tölteni való húsokat mustáros olajjal bekenjük (így jobban tapad töltelék a húshoz). Megtöltünk 4 darabot aszalt szilvával,4 darabot sajttal-tarjával és 4 darab lesz sima rántott hús. Beleforgatjuk mindegyiket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsáb, majd forró olajban kisütjük.
Vékony csíkokra reszeljük a káposztát, répát és a vöröshagymát. Egy tálban összekavarjuk a majonézt, olajat, tárkonyecetet és az édesítőt. Ráöntjük a zöldségekre és összekeverjük.
A kukorica saláta hozzávalóit összekeverjük.
Tipp:
Ezt a receptet el lehet készíteni csirkemellből is. Esetleg, ha nem állna össze a hús fogpiszkálóval össze lehet tűzni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.