Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés pecsenye rántva recept

Sertés pecsenye rántva
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 12 szelet pecsenye hús
    • 4 szelet sajt
    • 4 szelet füstölt, főtt tarja
    • aszalt szilva
    • zsemlemorzsa
    • liszt
    • tojás
    • pici mustár
    • olaj

    Amerikai saláta:

    • 0,5 kg fejes káposzta
    • 25 dkg sárgarépa
    • 1 pici fej vöröshagyma
    • 25 dkg majonéz
    • 0,25 dl olívaolaj
    • 0,15 dl tárkonyecet
    • 0,05 dl folyékony édesítő

    Kukorica saláta:

    • 1 doboz kukorica
    • majonéz ízlés szerint
    • tejföl ízlés szerint
    • mustár ízlés szerint
    • citromlé (ízlés szerint)
    • fél kávéskanál méz
    • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva

    Elkészítése:

    A húst vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk és egy kicsit hagyjuk.

    A tölteni való húsokat mustáros olajjal bekenjük (így jobban tapad töltelék a húshoz). Megtöltünk 4 darabot aszalt szilvával,4 darabot sajttal-tarjával és 4 darab lesz sima rántott hús. Beleforgatjuk mindegyiket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsáb, majd forró olajban kisütjük.

    Vékony csíkokra reszeljük a káposztát, répát és a vöröshagymát. Egy tálban összekavarjuk a majonézt, olajat, tárkonyecetet és az édesítőt. Ráöntjük a zöldségekre és összekeverjük.

    A kukorica saláta hozzávalóit összekeverjük.

    Tipp:

    Ezt a receptet el lehet készíteni csirkemellből is. Esetleg, ha nem állna össze a hús fogpiszkálóval össze lehet tűzni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá