Sertés pecsenye rántva

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sertés pecsenye rántva

Hozzávalók:

  • 12 szelet pecsenye hús
  • 4 szelet sajt
  • 4 szelet füstölt, főtt tarja
  • aszalt szilva
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • tojás
  • pici mustár
  • olaj

Amerikai saláta:

  • 0,5 kg fejes káposzta
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 pici fej vöröshagyma
  • 25 dkg majonéz
  • 0,25 dl olívaolaj
  • 0,15 dl tárkonyecet
  • 0,05 dl folyékony édesítő

Kukorica saláta:

  • 1 doboz kukorica
  • majonéz ízlés szerint
  • tejföl ízlés szerint
  • mustár ízlés szerint
  • citromlé (ízlés szerint)
  • fél kávéskanál méz
  • 1 kis fej lilahagyma apróra vágva

Elkészítése:

A húst vékonyra kiklopfoljuk, besózzuk és egy kicsit hagyjuk.

A tölteni való húsokat mustáros olajjal bekenjük (így jobban tapad töltelék a húshoz). Megtöltünk 4 darabot aszalt szilvával,4 darabot sajttal-tarjával és 4 darab lesz sima rántott hús. Beleforgatjuk mindegyiket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsáb, majd forró olajban kisütjük.

Vékony csíkokra reszeljük a káposztát, répát és a vöröshagymát. Egy tálban összekavarjuk a majonézt, olajat, tárkonyecetet és az édesítőt. Ráöntjük a zöldségekre és összekeverjük.

A kukorica saláta hozzávalóit összekeverjük.

Tipp:

Ezt a receptet el lehet készíteni csirkemellből is. Esetleg, ha nem állna össze a hús fogpiszkálóval össze lehet tűzni.