Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval recept

Sajtos szűzpecsenye francia lecsóval
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 közepes padlizsán
    • bors
    • 500 g paradicsom
    • 1-1 piros és sárga húsú paprika
    • 4 kisebb cukkini
    • 1 közepes fej hagyma
    • 1 nagyobb sertés szűzpecsenye (400 g)
    • 100 g nyers, füstölt tarja
    • 100 g szeletelt füstölt sajt
    • 1 evőkanál vaj
    • 1+2 evőkanál olaj
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kiskanál kapribogyó
    • 2 szál friss kakukkfű

    Elkészítése:

    A ratatouille-hoz (azaz francia lecsóhoz) a padlizsánokat nagyobb kockákra vágjuk, 1/2 órára besózzuk. A paradicsomokat meghámozzuk, gerezdekre szeljük.

    A paprikákat kockákra, a hámozatlan cukkinikat karikákra, a hagymát finomra vágjuk.

    A hús ezüstös hártyáját lefejtjük, hosszában mélyen bevágjuk, lapra kihajtjuk, kissé kiverjük. közepére fektetjük a tarja- és sajtszeleteket, feltekerjük, sonkaszerűen megkötözzük, bedörzsöljük sóval és borssal.

    Nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a vajat és 1 evőkanál olajat, körbepirítjuk a húst, tepsibe emeljük, majd 200 °C-os sütőben 20 percig sütjük.

    A padlizsánt leöblítjük, kinyomkodjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez 2 evőkanál olajat öntünk, megfonnyasztjuk benne a hagymát.

    Rádobjuk a padlizsánt és a cukkinit, 4 perc múlva a paprikát, paradicsomit, az áttört fokhagymát, a kapribogyót, a kakukkfüvet, sót, borsot, és 20 percig pároljuk.

    A húst alufólia alatt 15 percig pihentetjük, aztán kissé rézsútosan felszeleteljük, tálra rendezzük, bazsalikommal díszítjük, és a lecsóval tálaljuk.

    Tipp:

    Házikenyér illik hozzá.
    Hidegen is finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá