Sajtos-mexikói fasírttekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk őrölt bors
- 15 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve a rudakat lekenni
Töltelékhez:
- 6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
A konzerv zöldséget átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit zöldséget használunk, azt sós vízben érdemes roppanósra főzni és lecsepegtetni.) A sajtot lereszeljük.
A húsmasszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk a tepsi hosszához igazítva.
A sajt negyed részét rászórjuk, majd a zöldségek felét is. Meghintjük ismét a sajt negyedével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő. A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik adag hússal is megismételjük a fenti műveletet. A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással. A tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.
A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.
Tipp:
Nincs ünnep, vagy családi összejövetel fasírttekercs nélkül. A tölteléket igyekszem váltogatni, hogy ne váljon unalmassá. Most mexikói zöldség került bele és némi sajt, ami segít a zöldséget picit a húsba rögzíteni.
Egyáltalán nem nehéz, ráadásul előre megsüthető fogás, amit akár hidegtálon is kínálhatunk, de hétköznap egy finom főzelék feltétjeként is megállja a helyét.
A sajtos-mexikói fasírttekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »