Sajtos-mexikói fasírttekercs recept

Hozzávalók:
- 1 kg darált sertéshús
- 2 nagyobb nyers
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 púpos kk só
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém (vagy 2-3 gerezd fokhagyma)
- 0,5 kk őrölt bors
- 15 púpos ek zsemlemorzsa
- 1 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve a rudakat lekenni
Töltelékhez:
- 6-7 ek mexikói zöldségkeverék (zöldborsó, kukorica és paprika)
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, és ízesítjük a fűszerekkel. Alaposan összedolgozzuk.
Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük.
A konzerv zöldséget átöblítjük, és hagyjuk lecsepegni. (Ha mirelit zöldséget használunk, azt sós vízben érdemes roppanósra főzni és lecsepegtetni.) A sajtot lereszeljük.
A húsmasszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket sütőpapíron négyszögletes alakúra, kb. ujjnyi vastagra elnyújtjuk a tepsi hosszához igazítva.
A sajt negyed részét rászórjuk, majd a zöldségek felét is. Meghintjük ismét a sajt negyedével. A tenyerünkkel kicsit megnyomkodjuk a tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő. A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.
A másik adag hússal is megismételjük a fenti műveletet. A rudak tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással. A tepsit lefedjük alufóliával.
Előmelegített sütőben, 200 fokon, hőlégkeveréssel 60 percet sütjük, majd az alufóliát levéve további 20 percet pirítjuk. Ezalatt párszor meglocsolgatjuk a tetejét a kisült szafttal, hogy a rudak teteje ne száradjon ki nagyon.
A sütőből kivéve kiemeljük a léből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éles késsel vékonyra szeleteljük.
Tipp:
Nincs ünnep, vagy családi összejövetel fasírttekercs nélkül. A tölteléket igyekszem váltogatni, hogy ne váljon unalmassá. Most mexikói zöldség került bele és némi sajt, ami segít a zöldséget picit a húsba rögzíteni.
Egyáltalán nem nehéz, ráadásul előre megsüthető fogás, amit akár hidegtálon is kínálhatunk, de hétköznap egy finom főzelék feltétjeként is megállja a helyét.
A sajtos-mexikói fasírttekercs kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 17 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »