Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Resztelt sertésmáj recept

Resztelt sertésmáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 90 dkg sertésmáj
    • 2 egész nagy fej vöröshagyma
    • 2 púpos ek zsír
    • 0,5 kk őrölt bors
    • 1 csapott kk morzsolt majoránna
    • 1 púpos tk őrölt pirospaprika
    • 1 ek házi darált paprika
    • 1 kk só

    Elkészítése:

    A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni. A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. A májat lecsöpögtetjük, majd a zsíron fehéredésig pirítjuk.

    Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a darált paprikát. Felengedjük kb 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük. Ha már puha a máj, hagyjuk a vizet elfőni róla, ha még maradna rajta.

    Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk. Melegen, rizzsel vagy sós krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

    Tipp:

    Ritkán kerül sertésmáj az étlapra, akkor rendszerint rántott formában vagy resztelt májként. Ilyenkor sós főtt krumpli vagy párolt rizs a kísérője. Most utóbbival kínáltam.Egy kis érdekesség az elnevezésével kapcsolatban. A “resztelt” szó jelentése a német “rösten” igéből származik, aminek a jelentése pirít, pörköl.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá