Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott sertésmáj jázmin rizzsel recept

Rántott sertésmáj jázmin rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 8 szelet sertésmáj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 8 ek zsemlemorzsa
    • 1 tk őrölt bors
    • 1 tk majoránna
    • só ízlés szerint
    • 2 dl olívaolaj
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 1 bögre jázmin rizs
    • 2 koktélparadicsom

    Elkészítése:

    A jázmin rizst megmossuk és forrásba lévő sós, bő vízbe feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a felesleges vizet lecsepegtetjük. A rizst egy kis tálba nyomkodjuk, hogy legyen formája.

    A felszeletelt májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával és bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

    A tányérból kifordítjuk a rizst és a kisült májjal tálaljuk.

    Tipp:

    A májat csak fogyasztás előtt sózzuk, mert egyébként megkeményedik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá