Rántott sertésmáj jázmin rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertésmáj
  • 2 tojás
  • 2 ek liszt
  • 8 ek zsemlemorzsa
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 tk majoránna
  • só ízlés szerint
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 koktélparadicsom

Elkészítése:

A jázmin rizst megmossuk és forrásba lévő sós, bő vízbe feltesszük főni. Lassú tűzön 15 percig főzzük, majd a felesleges vizet lecsepegtetjük. A rizst egy kis tálba nyomkodjuk, hogy legyen formája.

A felszeletelt májat borsozzuk, megszórjuk majoránnával és bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

A tányérból kifordítjuk a rizst és a kisült májjal tálaljuk.

Tipp:

A májat csak fogyasztás előtt sózzuk, mert egyébként megkeményedik.