Rántott hús meggy mártással, petrezselymes újkrumplival recept

Hozzávalók:
- 1 kg, csontos vagy csontnélküli hosszú karaj, vagy csirkemell filé
Meggymártáshoz:
- 2 üveges meggybefőtt, vagy 1 kg friss meggy, vagy fagyasztott meggy
- 2 dl habtejszín
- kb 1 l meggylé
- 2 evőkanál kukorica keményítő, vagy vaníliás pudingpor
- ízlés szerint cukor, csipetnyi só
- egy citrom reszelt héja
Panírhoz:
- 2-3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- prézli
- liszt
Köret:
- 1 kg újkrumpli,
- fél csokor friss petrezselyem
Elkészítése:
Meggymártás:
Ha fagyasztott meggyből, vagy friss meggyből szeretnénk készíteni, akkor egy kevés 100%-os meggylére is szükségünk lesz.
A meggy levéből egy kicsit kiöntünk, majd egy evőkanál vaníliás pudingporral (vagy keményítővel) csomómentesre keverjük és a hideg meggyhez adjuk. Hozzáadunk egy nagyon pici sót, majd ízesítjük cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal.
Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd felöntjük tejszínnel. Pár másodpercig kavargatjuk és már el is készült.
Rántott hús:
A húst fólia alatt kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát sózzuk és panírozzuk. Először liszt, tojás, majd prézli. Célszerű otthon szép világos színű zsemlemorzsát darálni és ebbe panírozni.
Köret:
A krumplit megpucoljuk és sós vízben puhára főzzük, majd kacsazsíron arany barnára pirítjuk. Friss, apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »