Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rántott fokhagymás tarja recept

Rántott fokhagymás tarja
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli tarja
    • őrölt bors

    A páchoz:

    • 3 dl tej
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 3 gerezd zúzott fokhagyma

    A panírhoz:

    • liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • zsemlemorzsa

    Körethez:

    • 1 kg burgonya
    • 2 evőkanál petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A tejben elkeverjük a fokhagymát és az olívaolajt.

    A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a páclébe tesszük, majd gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk. Legalább egy órát álljon, de ha lehet, akkor többet.

    Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.

    Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt aranybarnára sütjük.

    Köretként főtt (új)burgonyát tálaltam mellé és kígyóuborkát. A megtisztított kockára vagy cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá