Rántott fokhagymás tarja recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 4 szelet csont nélküli tarja
- só
- őrölt bors
A páchoz:
- 3 dl tej
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
A panírhoz:
- liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- zsemlemorzsa
Körethez:
- 1 kg burgonya
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A tejben elkeverjük a fokhagymát és az olívaolajt.
A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a páclébe tesszük, majd gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk. Legalább egy órát álljon, de ha lehet, akkor többet.
Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.
Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt aranybarnára sütjük.
Köretként főtt (új)burgonyát tálaltam mellé és kígyóuborkát. A megtisztított kockára vagy cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.