Rántott fokhagymás tarja

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli tarja
  • őrölt bors

A páchoz:

  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

A panírhoz:

  • liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa

Körethez:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A tejben elkeverjük a fokhagymát és az olívaolajt.

A tarjaszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ezután a páclébe tesszük, majd gyakran megforgatjuk. Felhasználásig a hűtőben tároljuk. Legalább egy órát álljon, de ha lehet, akkor többet.

Ezután a pácléből kivesszük, lecsepegtetjük és szokás szerint panírozzuk.

Bő, forró olajban, lassú tűznél, fedő alatt aranybarnára sütjük.

Köretként főtt (új)burgonyát tálaltam mellé és kígyóuborkát. A megtisztított kockára vagy cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük.