Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rakott kel recept

Rakott kel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg darált hús
    • 2 bögre rizs
    • 3-4 fej vöröshagyma
    • fél üveg lecsó
    • kevés étolaj
    • 1 kk pirospaprika
    • ízlés szerint só
    • ízlés szerint bors
    • 1 fej kelkáposzta
    • 400 g tejföl

    Elkészítése:

    A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.

    Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.

    A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.

    A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.

    Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.

    A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá