Rakott kel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg darált hús
  • 2 bögre rizs
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • fél üveg lecsó
  • kevés étolaj
  • 1 kk pirospaprika
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • 1 fej kelkáposzta
  • 400 g tejföl

Elkészítése:

A vöröshagymát apróra vágom és étolajon megdinsztelem, hozzáadom a pirospaprikát, majd a darált húst. Megsózom, megborsozom.

Készre főzöm és amikor már majdnem kész, hozzáöntöm a fél üveg lecsót.

A rizst sóval megfőzöm. 2 bögre rizshez, 4 bögre vizet öntök és fedő alatt főzöm, közben megkeverem időnként, amikor majdnem kész, elzárom a tűzhelyet és még fedő alatt párolom.

A kelkáposztát kisebb darabokra vágva sós vízben puhára főzöm. Amikor minden készre főtt rétegesen a jénaiba rakom.

Én a rizst és a darált húst össze szoktam keverni és alulra megy a káposzta,rá a hús a rizs és megint káposzta és így sorba egymásra,amennyi belefér a jénaiba.

A tetejére tejfölt kenek és még picit sütöm egybe az egészet. Jó étvágyat hozzá!