Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ragacsos oldalas recept

Ragacsos oldalas
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg oldalas
    • őrölt bors

    Burgonyapüré:

    • 1 kg burgonya
    • 1,5 dl tej
    • 1 ek folyékony margarin

    Mázhoz:

    • 4 tk méz
    • 8 tk ketchup
    • 2 tk balzsamecet
    • 2 tk mustár
    • 4 tk olívaolaj

    Elkészítése:

    Az oldalast bordánként bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Félretesszük egy bő fél órára.

    A mázhoz valókat összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, 1,5 dl vizet öntünk bele.
    Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a mázas keverékkel.

    A tepsibe rakjuk, majd befedjük a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

    Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és még kb. 10 percet sütjük. Nagyon finom, ízletes.

    Burgonyapüré készítése:

    A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
    A burgonyára öntjük a tejet, és folyékony margarinnal összetörjük.

     

    A ragacsos oldalas kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 180 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 12 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá