Ragacsos oldalas

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas
  • őrölt bors

Burgonyapüré:

  • 1 kg burgonya
  • 1,5 dl tej
  • 1 ek folyékony margarin

Mázhoz:

  • 4 tk méz
  • 8 tk ketchup
  • 2 tk balzsamecet
  • 2 tk mustár
  • 4 tk olívaolaj

Elkészítése:

Az oldalast bordánként bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Félretesszük egy bő fél órára.

A mázhoz valókat összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, 1,5 dl vizet öntünk bele.
Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a mázas keverékkel.

A tepsibe rakjuk, majd befedjük a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és még kb. 10 percet sütjük. Nagyon finom, ízletes.

Burgonyapüré készítése:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A burgonyára öntjük a tejet, és folyékony margarinnal összetörjük.