Rablóhús hagymás tört krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 3 fej vöröshagyma
- 1 szál parasztkolbász
- pár szelet szalonna
Elkészítése:
A fa pálcákat áztassuk be vízbe, hogy ne kerüljenek szárazon a sütőbe. A sertéscombot kb. 3×3 cm-es kockákra vágjuk, majd sóval, borssal és fűszerkeverékkel ízlés szerint fűszerezzük. A kisebb hagymákat nyolcadoljuk, a kolbászt karikázzuk, a szalonnát pedig kisebb kockákra vágjuk.
A saslikpálcákra felváltva húzzuk fel a hozzávalókat: egy darab hús, egy szalonna, hagyma, kolbász, majd ismét hús, és így tovább. A kész nyársakat egymás mellé helyezzük egy tepsibe. Mivel a szalonna bőséges zsiradékot ereszt, általában nincs szükség további zsiradékra. Ha mégis attól tartunk, hogy a nyársak odakapnak, locsoljuk meg őket egy kevés olívaolajjal.
A nyársakat alufóliával lefedve 180-190 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és a saját zsírjával locsolgatva, grillfokozaton vagy magas hőmérsékleten sütjük. Ügyeljünk rá, hogy locsolgassuk a húsokat, hogy ne száradjanak ki.
A hagymás tört krumplihoz 1 kg burgonyát meghámozunk, kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben 3 fej vöröshagymát apróra vágunk és kevés zsíron üvegesre dinszteljük, sózva. Amikor a burgonya elkészült és leszűrtük, ráöntjük a dinsztelt hagymára, majd kevergetve kissé összepirítjuk.