Pincepörkölt bográcsban recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg marhahús (lábszár, nyak)
- 60 dkg sertéscsülök csont nélkül
- 60 dkg sertéshús (köröm, farok vegyesen)
- 60 dkg sertéslapocka
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 10 dkg zsír
- 2 kg burgonya
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paprika
- 2 paradicsom
- 1 hegyes (erős) paprika
- 2 ek pirospaprika
- 2 dl száraz vörös bor
- só
Elkészítése:
Zsíron megpirítjuk a felaprított kolozsvári szalonnát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, és megdinszteljük rajta.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a feldarabolt marhahúst, és kevés vizet öntünk alá. Ízlés szerint sózzuk. Beletesszük a felaprított paprikákat és paradicsomot. Fél óra után hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt sertéskörmöt és farkat. Újabb fél óra múlva beletesszük a felkockázott csülköt és lapockát, és puhára főzzük az egészet.
Amikor minden hús benne van, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk. Az elfőtt levet mindig kevés vízzel pótoljuk. Amikor puha a hús, beleöntjük a bort, összeforraljuk vele, és tetszőlegesre vágott főtt krumplival tálaljuk.
Idényhez illő salátát, vagy savanyúságot kínálunk mellé.
Tipp:
A krumplit bele is lehet főzni, akkor kell beletenni, amikor a hús megpuhult. Ilyenkor hosszabb lére engedjük a pörköltet, a bort is ekkor öntjük bele, a krumpli mennyiségének megfelelően sózzuk, és már nem keverjük, csak forgatjuk a bográcsot, hogy a krumpli ne törjön össze. A krumplival készre főzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »


