Pecsenye magyarosan recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 szelet kicsontozott sertéstarja
- 0,5 evőkanálnyi só
- 1,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál mustár
- 2 csapott kiskanál Piros Arany
- 2 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 4 paradicsom
- 2 húsos zöldpaprika
- 4 dl tejföl
- 1 csapott kiskanál pirospaprika
Elkészítése:
Amíg a húst előkészíted, a sütőt melegítsd elő forróra (hőlégkeveréssel 190 fok, gázsütő 210).
A tarját egyenként klopfold ki (nem túl vékonyra), a széleit és az inas részeit éles késsel vagdosd be, hogy sütés közben a pecsenye nehogy összeugorjon. Sózd meg a húst mindkét oldalán, hintsd be 1 mokkáskanál borssal, majd a szeleteket terítsd egymás mellé egy olajjal megkent nagyobb füzet méretű alufólia lapon. A mustár és a Piros Arany keverékét kend a húsra. A vékonyan szeletelt hagymát szedd gyűrűire és rakosgasd a húsra, ezután a vastagabb karikákra vágott paprika és paradicsom következik.
Locsold meg a rakottast a pirospaprikával és a maradék borssal fűszerezett tejföllel. Hajtsd rá a fóliát (akkor jó, ha felül összefogod, így nem ragad a tejfölbe) és 30-40 percig süsd a batyukat. Köretnek bármit adhatunk mellé,amit szeretnénk: krumplipürét (én általában ezt készítek mellé), de rizzsel és másféle burgonyával is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Tipp:
A piros aranyból lehet a csípőset is választani és ezzel készíteni, viszont mi annyira nem szeretjük a csípőset, ráadásul gyerkőc is fogyasztja, úgyhogy nálunk erős-mentesen készül,de aki szereti.
Tejfölből és zöldségekből van, hogy többet teszek, mivel mellésülve is nagyon finom, aki esetleg inkább ezt a részét enné, mint a husit.