Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pecsenye magyarosan recept

Pecsenye magyarosan
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet kicsontozott sertéstarja
    • 0,5 evőkanálnyi só
    • 1,5 mokkáskanál őrölt fekete bors
    • 4 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál mustár
    • 2 csapott kiskanál Piros Arany
    • 2 fej vöröshagyma
    • 5 gerezd fokhagyma
    • 4 paradicsom
    • 2 húsos zöldpaprika
    • 4 dl tejföl
    • 1 csapott kiskanál pirospaprika

    Elkészítése:

    Amíg a húst előkészíted, a sütőt melegítsd elő forróra (hőlégkeveréssel 190 fok, gázsütő 210).

    A tarját egyenként klopfold ki (nem túl vékonyra), a széleit és az inas részeit éles késsel vagdosd be, hogy sütés közben a pecsenye nehogy összeugorjon. Sózd meg a húst mindkét oldalán, hintsd be 1 mokkáskanál borssal, majd a szeleteket terítsd egymás mellé egy olajjal megkent nagyobb füzet méretű alufólia lapon. A mustár és a Piros Arany keverékét kend a húsra. A vékonyan szeletelt hagymát szedd gyűrűire és rakosgasd a húsra, ezután a vastagabb karikákra vágott paprika és paradicsom következik.

    Locsold meg a rakottast a pirospaprikával és a maradék borssal fűszerezett tejföllel. Hajtsd rá a fóliát (akkor jó, ha felül összefogod, így nem ragad a tejfölbe) és 30-40 percig süsd a batyukat. Köretnek bármit adhatunk mellé,amit szeretnénk: krumplipürét (én általában ezt készítek mellé), de rizzsel és másféle burgonyával is nagyon finom.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    A piros aranyból lehet a csípőset is választani és ezzel készíteni, viszont mi annyira nem szeretjük a csípőset, ráadásul gyerkőc is fogyasztja, úgyhogy nálunk erős-mentesen készül,de aki szereti.

    Tejfölből és zöldségekből van, hogy többet teszek, mivel mellésülve is nagyon finom, aki esetleg inkább ezt a részét enné, mint a husit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá