Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék recept

Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg szűzpecsenye
    • 1 evőkanál mustár
    • 2 fej lilahagyma
    • 1 bagett
    • 2 paradicsom
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 4 evőkanál olívaolaj

    Elkészítése:

    A húst hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 cm vastag érméket vágunk belőle. Lapjában tenyerünkkel kicsit meglapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.

    Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát világosra sütjük benne, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott bagett mindkét oldalát.

    Amikor kész a bagett is, a serpenyőbe öntjük a maradék olajat és a szűzérmét is elősütjük benne. A sütőt 180°-ra előmelegítjük. Tepsibe tesszük a bagetteket, ráültetjük a hússzeleteket, majd hagymát és paradicsomkarikákat teszünk rá.

    Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá