Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paradicsomos- füstölt sajtos szűzérmék

Hozzávalók:

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 bagett
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:

A húst hártyáitól megtisztítjuk, 2-3 cm vastag érméket vágunk belőle. Lapjában tenyerünkkel kicsit meglapítjuk. Sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk.

Serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olajat, a hagymát világosra sütjük benne, majd kiszedjük. A visszamaradt olajon megpirítjuk a karikára vágott bagett mindkét oldalát.

Amikor kész a bagett is, a serpenyőbe öntjük a maradék olajat és a szűzérmét is elősütjük benne. A sütőt 180°-ra előmelegítjük. Tepsibe tesszük a bagetteket, ráültetjük a hússzeleteket, majd hagymát és paradicsomkarikákat teszünk rá.

Tetejét reszelt sajttal megszórjuk. A sütőben addig sütjük míg a sajt megpirul.