Paplanos karaj recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 20 dkg szeletelt bacon
- 0,5 kg burgonya
- 1 fej lilahagyma
- 1 kis pohár tejföl vagy főzőtejszín
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítése:
A karajszeleteket vékonyra kiklopfoljuk. A fokhagymát belereszeljük az olívaolajba, sózzuk és ezzel kenjük meg a hússzeleteket. A burgonyát megfőzzük, majd krumplinyomóval összetörjük.
A lilahagymát és a bacon felét apró kockára vágjuk, serpenyőben kicsit megpirítjuk és a krumplihoz keverjük a tejföllel együtt.
A tepsi aljára helyezzük a bacon másik felét, rátesszük a hússzeleteket úgy, hogy félig fedjék egymást, majd ráterítjük a burgonyát.
A tetejére reszeljük a sajtot. Sütőben 45-50 perc alatt kb. 200 C°-on készre sütjük.
Tipp:
A húsnak jót tesz, ha a fokhagymás-olivás pácban hűtőben eltölt egy egész éjszakát. Ilyenkor csak a tepsibe rakáskor szabad sózni, hogy a hús ne keményedjen meg. Csirkemellből is kiváló! :)
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.